voortgang in Ferwerderadiel

27 mei 2021

Aannemer Euronet Infratechniek is volop bezig met de schouw- en graafwerkzaaheden in de voormalige gemeente Ferwerderadiel. Op dit moment is ruim 90 procent van de woningen geschouwd en 85 procent van de graafwerkzaamheden uitgevoerd. Naast de aanleg van glasvezel in het buitengebied van deze gemeente, wordt binnenkort ook gestart met de aanleg van glasvezel naar woningen in Blije. Het duurt nog even voordat de bewoners daadwerkelijk gebruik kunnen maken van hun nieuwe glasvezelaansluiting. Eerste stap is het leggen van glasvezelbuizen in de grond. (Dit zijn de oranje buizen die boven de grond uitsteken). Daarna wordt er glasvezel in het lege buizenstelsel geblazen. Ook worden er verspreid in de gemeente diverse PoP's (glasvezelverdeelstations) geplaatst. Vanuit deze PoP's worden later honderden woningen voorzien van een nieuwe glasvezelverbinding van Kabelnoord.

Nadat bovengenoemde werkzaamheden zijn afgerond, maakt aannemer Euronet een afspraak met de bewoner(s). Dan wordt het oranje glasvezelbuisje dat voor de woning omhoog steekt, naar binnen gebracht. De monteur plaatst het glasvezelaansluitpunt en controleert of er 'licht' op de lijn staat. Hierna is het de beurt aan de provider om het nieuwe glasvezelmodem te plaatsen en jouw abonnementen te activeren.

Nog niet aangemeld?
Doe de postcodecheck op de website en meld je aan voor een abonnement bij een van de providers. Heb je vragen, bel dan 0519 701701. We helpen je graag.