Vraagbundeling van start

12 juni 2018

De vraagbundeling voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Friesland is officieel van start! Tijdens de vraagbundeling wordt geïnventariseerd wie een glasvezelaansluiting wil. Inwoners van zogenoemde witte percelen in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel hebben in week 23 een informatiepakket per post ontvangen. Het informatiepakket bestaat uit een brief, een informatiekrant en een aanmeldformulier. Tijdens de informatieavonden op 12 en 14 juni kunnen de aangeschreven bewoners hun vragen stellen en zich aanmelden voor een aansluiting.

Aanmelden vóór 17 juli 2018
Betreffende bewoners kunnen zich ook online inschrijven. De inschrijving voor de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel sluit 17 juli 2018. Hierna wordt bekend of minimaal 60% van de aangeschreven bewoners deelneemt aan het project en of de aanleg van glasvezel in de gemeenten door kan gaan. Enkele weken later ontvangen alle betrokkenen persoonlijk een brief waarin staat of hun perceel daadwerkelijk een glasvezelaansluiting krijgt en onder welke voorwaarden.

Krijg ik een glasvezelaansluiting?
Kabelnoord legt glasvezel aan naar ruim 20.000 witte percelen in de buitengebieden van Friesland. De provincie Fryslân heeft de lijst met ‘witte adressen’ opgesteld die in aanmerking komen voor een snelle internetaansluiting. Door middel van de postcodecheck kun je achterhalen of jouw adres in aanmerking komt voor een snelle verbinding. Staat jouw adres op de lijst van de provincie? Dan ontvang je persoonlijk bericht zodra de vraagbundeling in jouw gemeente van start gaat.