Glasvezel van Kabelnoord

Werken over gemeentegrenzen heen

31 augustus 2020

Tijdens de vraagbundeling in de gemeente hebben bewoners zich aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Om het glasvezelnetwerk in 11 Friese gemeenten op de meest optimale manier aan te leggen, wordt tijdens de ontwerp- en aanlegfase over de gemeentegrenzen heen gekeken. Het kan dus voorkomen dat je perceel op een glasvezelverdeelstation in een andere gemeente wordt aangesloten dan waar je woont.

Wat betekent dit voor jou als inwoner van Leeuwarden?
In de praktijk kan het dus zo zijn dat je woning eerder of later wordt aangelegd dan in de communicatie per gemeente is te vinden. Als er in een bepaald gebied gestart wordt ontvang je per post bericht.

Het buitengebied in Leeuwarden wordt aangelegd in 3 fasen. De 1e fase van Leeuwarden (in groen op de afbeelding hieronder) valt onder project Waadhoeke. Woon je in dit gebied? Bekijk dan de voortgang over de glasvezel aanleg bij gemeente Waadhoeke.
Fase 2 valt onder het werkgebied Ferwerderadiel en is hier aangegeven in blauw.
Het laatste aanleg gebied in gemeente Leeuwarden wordt hier gekenmerkt als Fase 3 en is zichtbaar op de kaart in de kleur oranje. Zodra we gaan starten met fase 2 en 3 zal de voortgang te zien zijn op gemeentepagina van Leeuwarden.

 

 

plattegrond werkproces Leeuwarden