Kabelnoord start met woningschouw in Waadhoeke en Harlingen

Woningschouw gemeenten Waadhoeke en Harlingen gestart

25 augustus 2020

Dokkum – Binnenkort start Kabelnoord met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten Waadhoeke en Harlingen. Aannemer Euronet Infratechniek is in opdracht van Kabelnoord begonnen met de woningschouw in beide gemeenten. Komende weken bezoeken woningschouwers alle woningen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. In samenspraak met de bewoners wordt bekeken waar het glasvezelmodem geplaatst moet worden in de woning en hoe de glasvezelkabel vanaf de openbare weg naar de woning moet worden aangelegd. Voorafgaand aan de schouwwerkzaamheden ontvangen alle betrokkenen een brief.

Meedoen kan nog
Hoewel de vraagbundeling al achter de rug is, kan men zich nog opgeven voor een abonnement bij één van de providers op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord. “Mensen beseffen zich dat dit de allerlaatste kans op een snelle glasvezelverbinding is. We hebben afgelopen maanden allemaal ervaren hoe afhankelijk we zijn van een snelle en stabiele internet verbinding voor thuiswerken, thuisonderwijs, zorg op afstand en het onderhouden van sociale contacten. Als je nu niet kiest voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord, is het de vraag of je (of toekomstige bewoners van jouw woning) in de toekomst ooit kunt beschikken over snel internet.” Aldus Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord.

Na een jaar vrij om te kiezen voor een andere provider
Belangstellenden kunnen de postcodecheck doen en zich aanmelden voor een jaarabonnement bij Kabelnoord, Solcon, Multifiber of Weserve op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord. Na een jaar ben je vrij om te kiezen voor een andere aanbieder van internet, televisie en bellen. Zo ben je verzekerd van een glasvezelaansluiting en heb je optimale keuzevrijheid.