Woningschouw Leeuwarden-zuid binnenkort van start

Woningschouw Leeuwarden-zuid binnenkort van start

25 maart 2021

De woningschouw in het zuiden van de gemeente Leeuwarden gaat op korte termijn van start. Alle bewoners die zich hebben aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord, kunnen binnenkort de woningschouwer aan de deur verwachten. Betrokkenen ontvangen voorafgaand aan de woningschouw meer informatie per post. Aannemer Euronet Infratechniek voert de werkzaamheden uit in opdracht van Kabelnoord.

Afspraken maken over de aanleg
De woningschouwer bekijkt samen met de bewoners waar de nieuwe glasvezelaansluiting geplaatst moet worden. Ook wordt bekeken waar de glasvezelkabel het beste kan worden aangelegd. Tijdens het bezoek maken de woningschouwer en de bewoner afspraken, deze worden vastgelegd. Zodoende weten de aanlegploeg en monteur precies waar de nieuwe glasvezelbuis en het nieuwe glasvezelaansluitpunt moeten worden geplaatst.

Aanleg glasvezel in de gemeente Leeuwarden
De aanleg van glasvezel naar witte percelen in de gemeente Leeuwarden wordt uitgevoerd in drie verschillende fasen. Woon je in het buitengebied van de gemeente Leeuwarden en heb je je nog niet aangemeld voor een glasvezelaansluiting en wil je dit alsnog? Doe de postcodecheck, controleer of je in aanmerking komt en meld je aan voor een abonnement bij een provider.