Woningschouwers bezoeken adressen buitengebied Harlingen

18 maart 2021

Er is volop actie in het buitengebied van de gemeente Harlingen. Ook in deze gemeente legt aannemer Euronet Infratechniek glasvezel aan in opdracht van Kabelnoord. Woningschouwers bezoeken iedereen die zich heeft aangemeld voor een glasvezelaansluiting. De schouwer bekijkt samen met de bewoners waar binnenkort het nieuwe glasvezelaansluitpunt in de woning geplaatst moet worden.

Verbinding vanuit gemeente Waadhoeke
In buurgemeente Waadhoeke zijn inmiddels vijf PoP’s (glasvezelverdeelstations) geplaatst. Deze worden momenteel voorzien van apparatuur en stroom. Vanuit de PoP’s in Waadhoeke worden straks ook de bewoners in het buitengebied van de gemeente Harlingen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord.

Aannemer Euronet Infratechniek legt bij alle nieuwe abonnees een glasvezelkabel klaar voor de gevel van de woning. De oranje glasvezelkabeltjes steken hier en daar al uit de grond. Zodra het buizenstelsel in Harlingen is aangelegd kunnen de blaasploegen starten met het inblazen van glasvezel.

Nog niet aangemeld?
Betrokkenen in het buitengebied van de gemeente Harlingen kunnen zich nog aanmelden voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord. Daarvoor kan men een keuze maken uit de volgende providers: Kabelnoord, Solcon, Multifiber of W3serve. Doe de postcodecheck en kies voor een abonnement bij één van de providers.