Noordoost Friesland

Glasvezel in Noordoost Friesland

Doe de postcodecheck

Staat jouw adres op de lijst?

(NB. met Noordoost Friesland wordt het basisgebied van Kabelnoord bedoeld. Het basisgebied bestaat uit de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Ameland en Schiermonnikoog.)

Update 1 juli 2019:

Goed nieuws! Kabelnoord gaat verder met de aanleg van glasvezel in Noordoost Friesland! 

Bij alle woningen met een (kabel)aansluiting van Kabelnoord wordt de huidige aansluiting vervangen door glasvezel. Geheel kosteloos, voor elk perceel binnen het aansluitgebied. Eind 2021 hopen we in totaal 20.000 woningen in Kabelnoord-basisgebied te hebben voorzien van een glasvezelverbinding. Kabelnoord verheugt zich erop om uw woning of bedrijfspand te voorzien van supersnel internet.

Bent u nog geen klant bij Kabelnoord?
Ook uw pand krijgt een gratis glasvezelaansluiting van Kabelnoord. De nieuwe glasvezelaansluiting vervangt uw huidige (kabel)aansluiting van Kabelnoord. De glasvezelaansluiting in uw pand komt in principe op dezelfde plek als uw huidige (kabel)aansluiting. Wilt u direct na de installatie gebruikmaken van supersnel internet, haarscherpe televisie en of voordelige telefonie via het nieuwe glasvezelnetwerk van Kabelnoord? Doe de postcodecheck en meld u aan.  De voorlopige planning vindt u hier

Al klant?
Bent u al Klant van Kabelnoord, dan hoeft u niets te doen. Na alle graafwerkzaamheden zullen enkele weken later tijdens de installatie van het modem het glasvezelsignaal al actief worden. U heeft vanaf dat moment de beschikking over een snelle en stabiele glasvezelverbinding. Uw abonnement blijft hetzelfde, maar uw internetsnelheid stijgt aanzienlijk. 

Wij doens ons best voor een optimale aanleg van glasvezel!

Verdere aanleg Noord-Oost Friesland

Kabelnoord heeft in de afgelopen jaren bijna 20.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd. Mede doordat Kabelnoord nu ook glasvezel in de buitengebieden in de rest van friesland aan gaat leggen, is er financiële ruimte om verder te gaan met de aanleg in de eigen regio. Bij woningen met een (kabel)aansluiting van Kabelnoord wordt de huidige aansluiting vervangen door glasvezel. Geheel kosteloos, voor elk perceel binnen het aansluitgebied. Eind 2021 hoopt Kabelnoord het basisgebied van een glasvezelverbinding te hebben voorzien.

Planning deelgebieden

 • Deelgebied 1: start in augustus 2019
 • Deelgebied 4: naar verwachting januari 2020
 • Deelgebied 2: nader te bepalen
 • Deelgebied 3: nader te bepalen

Klik op de kaart met de indelingen van de deelgebieden. 

Heb je vragen over de aanleg van glasvezel?

Neem dan contact op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur contact met ons op via 0519-701701 of via het contactformulier.

Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

De voordelen

 • Supersnelle verbinding

  Ideaal voor thuiswerken, studeren en gamen
 • Stabiel en betrouwbaar netwerk

  Minder storingen en constante snelheden
 • Enorme capaciteit per aansluiting

  Voor nu en voor de toekomst
 • Veel gestroomlijnder

  Streamen, skypen, uploaden en downloaden