Hoe gaat de aanleg in zijn werk?

Hoe gaat de aanleg van glasvezel in zijn werk?

Stap 1: Schouwen

Onze schouwer komt binnenkort bij je langs. De schouwer bekijkt samen met jou waar in jouw woning de glasvezelaansluiting wordt gerealiseerd. De schouwer kan zich legitimeren met een speciale pas en is gekleed in kleding voorzien van de logo's van "Glasvezel van Kabelnoord".

Stap 2: Aanleggen in jouw straat

Voor het aanleggen van de glasvezelkabel wordt er een geul gegraven in jouw straat. Onze aannemer probeert de eventuele overlast tot het minimum te beperken. Zo wordt de geul na het afronden van de werkzaamheden zo snel mogelijk dichtgemaakt. Je ontvangt een brief zodra de (graaf)werkzaamheden in jouw straat van start gaan.

Stap 3: Aanleg van de glasvezelkabel naar jouw woning

De glasvezelkabel trekken we vanaf de straat onder de grond door naar jouw woning. Jouw voortuin of oprit blijft nagenoeg intact doordat we door middel van een ondergrondse boring de kabel naar de woning brengen.

Stap 4: Installatie van het glasvezelmodem

Tijdens de installatie brengt de monteur de glasvezelkabel jouw woning binnen. Het glasvezelmodem wordt daarnaast geïnstalleerd op de plek die jij bent overeengekomen met de schouwer. Je ontvangt tijdig een installatiebrief wanneer jouw woning daadwerkelijk wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord. In de brief staat vermeld wanneer de monteur de installatie in jouw woning komt verrichten.

Stap 5: Jouw glasvezelaansluiting is gereed voor gebruik

Bent je klant bij Kabelnoord? Dan worden de producten die jij via het huidige kabelnetwerk ontvangt automatisch overgezet en geactiveerd op glasvezel. Je blijft na de gratis overgang naar glasvezel maandelijks hetzelfde bedrag betalen.

Bent je geen klant bij Kabelnoord?

Dan blijf je de producten van jouw huidige provider ontvangen via jouw huidige aansluiting. Uiteraard ben je van harte welkom om ook producten af te nemen via jouw glasvezelaansluiting. Bekijk de verschillende 3in1-abonnementen.