Hoe gaat de aanleg in zijn werk?

Hoe gaat de aanleg van glasvezel in zijn werk?

Stap 1: Schouwen

Onze schouwer komt bij je langs. De schouwer bekijkt samen met jou waar in jouw woning de glasvezelaansluiting wordt gerealiseerd. De schouwer kan zich legitimeren met een speciale pas en is gekleed in kleding voorzien van de logo's van "Glasvezel van Kabelnoord".

Stap 2: Aanleggen in jouw straat

Voor het aanleggen van de glasvezelkabel wordt er een geul gegraven in jouw straat. Onze aannemer probeert de eventuele overlast tot het minimum te beperken. Zo wordt de geul na het afronden van de werkzaamheden zo snel mogelijk dichtgemaakt. Je ontvangt een brief zodra de (graaf)werkzaamheden in jouw straat van start gaan.

Stap 3: Aanleg van de glasvezelkabel naar jouw woning

De glasvezelkabel trekken we vanaf de straat onder de grond door naar jouw woning. Jouw voortuin of oprit blijft nagenoeg intact doordat we door middel van een ondergrondse boring de kabel naar de woning brengen.

Stap 4: Installatie van het glasvezelmodem

Tijdens de installatie brengt de monteur de glasvezelkabel jouw woning binnen. Het glasvezelmodem wordt daarnaast geïnstalleerd op de plek die jij bent overeengekomen met de schouwer. Je ontvangt tijdig een installatiebrief wanneer jouw woning daadwerkelijk wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord. In de brief staat vermeld wanneer de monteur de installatie in jouw woning komt verrichten.

Stap 5: Jouw glasvezelaansluiting is gereed voor gebruik

Heb jij je aangemeld voor een abonnement van Kabelnoord? Dan worden jouw abonnementen geactiveerd op de glasvezelaansluiting in jouw woning. Zodra jouw abonnementen zijn geactiveerd kun je gebruik maken van supersnel internet, televisie en/of telefonie van Kabelnoord.