Glasvezel in Súdwest-Fryslân

Doe de postcodecheck

Staat jouw adres op de lijst?

Update 1 juli 2019: 

Géén glasvezel van Kabelnoord in Súdwest-Fryslân
Voor Súdwest-Fryslân was de sluitingsdatum van de inschrijving vervroegd naar maandag 1 juli. Het aantal aanmeldingen blijkt helaas toch onvoldoende om aan te gaan leggen en Kabelnoord gaat dat dus ook niet doen. Mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân hebben daarmee duidelijkheid. Iedereen die zich heeft opgegeven voor glasvezel bij één van de providers van Glasvezel van Kabelnoord, heeft geen verplichtingen meer en wordt daarover persoonlijk geïnformeerd.  

Kabelnoord gaat in de gemeente Súdwest-Fryslân geen activiteiten ontplooien, tenzij andere aanbieders ook niet gaan aanleggen. In dat geval zal Kabelnoord de situatie opnieuw bekijken.

Update: 27 juni 2019: Storing bij het aanmelden

Vanmorgen heeft deze website te maken gehad met een storing waardoor een verkeerde melding werd gegeven na de postcodecheck. Door de grote invoer van postcodes is het achterliggende systeem overbelast geraakt en werden verkeerde meldingen getoond. Men kon zich niet meer aanmelden. Rechtstreekse aanmeldingen via de website van Solcon, Multifiber en Weserve waren wel mogelijk. Onze excuses voor de eventueel ervaren overlast. Aanmelden is nu ook weer mogelijk via deze postcodecheck. Doe dit voor de einddatum van 30 juni aanstaande. 

Update 26 juni 2019: 

In de gemeente Súdwest-Fryslân wordt het nog spannend of Kabelnoord hier wel of geen glasvezel gaat aanleggen. Het aantal aanmeldingen in deze gemeente is tot nu toe (te) laag.


"Om vroeg duidelijkheid te scheppen, halen wij de einddatum naar voren. Aanmelden kan tot 30 juni 2019. Er is dan voldoende tijd om eventueel nog aan te melden bij de andere partij mochten wij ons percentage niet halen. Op 1 juli a.s. maken wij bekend of we dan genoeg aanmeldingen hebben voor de aanleg’’, zegt Geelhoed. Hij benadrukt dat het belangrijk is dat inwoners goed nadenken, want deze kans op glasvezel krijgen ze maar één keer. ,,Wij hebben bij Kabelnoord in veertig jaar veel kennis opgebouwd die we graag beschikbaar willen stellen in de buitengebieden. Het is nu aan de mensen om te kiezen voor de partij waar ze - ook op de lange termijn - het meeste vertrouwen in hebben."

Lees meer: Kabelnoord schept duidelijkheid

De glasvezelcampagne in het buitengebied van de gemeente Súdwest-Fryslân is in volle gang! Kom jij in aanmerking voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord? Dan ontvang je meer informatie van Glasvezel van Kabelnoord. 

De aanleg van glasvezel in de gemeente Súdwest-Fryslân gaat door als minimaal 60% van alle betrokkenen zich tot 30 juni 2019 aanmeldt voor een abonnement bij één van de providers op het glasvezelnetwerk. 
 

PROVIDERS

Bestel jouw dienst(en) bij één van deze providers: 

                 


Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste glasvezelnieuws in de gemeente Súdwest-Fryslân? Schrijf je dan in voor de glasvezelnieuwsbrief

De voordelen

 • Supersnelle verbinding

  Ideaal voor thuiswerken, studeren en gamen
 • Stabiel en betrouwbaar netwerk

  Minder storingen en constante snelheden
 • Enorme capaciteit per aansluiting

  Voor nu en voor de toekomst
 • Veel gestroomlijnder

  Streamen, skypen, uploaden en downloaden

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in Súdwest-Fryslân

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Niek Geelhoed Directeur Kabelnoord

Op naar de 60 procent!

Glasvezel is het meest moderne netwerk voor internet, televisie en bellen. Het is duur om een nieuw glasvezelnetwerk aan te leggen in het buitengebied van Friesland. Daarom inventariseert Kabelnoord of er voldoende belangstelling is voor glasvezel. Meldt 60% van de betrokken inwoners in het buitengebied van de gemeente Súdwest-Fryslân zich aan voor diensten bij een provider? Dan gaat de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk door! Ben jij al overtuigd van het nut en de noodzaak van een snelle en stabiele glasvezelverbinding van Kabelnoord? Meld je aan!

Meld je aan