Glasvezel in Tytsjerksteradiel

Doe de postcodecheck

Staat jouw adres op de lijst?

Status glasvezelaanleg 

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de Provincie Friesland vergt veel voorbereiding en tijd qua aanleg. Het proces hiervoor bestaat uit verschillende stappen
Hieronder vind je een overzicht van de status van de belangrijkste stappen in jouw gemeente, weergegeven in een percentage gereed.

Bewoners die zich na de vraagbundelingsperiode hebben aangemeld behandelen wij als nagekomen aansluitingen en deze woningen zijn niet meegenomen in onderstaand overzicht. 
 
Status 23 april 2021:

Schouwen

De aangemelde percelen in Tytsjerksteradiel zijn geschouwd. 

Aanleg netwerk / graafwerkzaamheden

De graafwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond.

Plaatsen van glasvezelaansluitpunt in de woning

Na het plaatsen van het glasvezelaansluitpunt neemt jouw provider (Kabelnoord, Solcon, Multifiber, W3serve) contact op voor het activeren van je abonnement. 

Deze weergave is zo actueel en correct mogelijk weergegeven. Desondanks kunnen er in de tijd zaken wijzigen die van invloed kunnen zijn op deze weergave.

---

Provider

Bestel jouw diensten(en) bij één van deze providers: 

                 

Update 21 december 2020:
In verband met de feestdagen hanteren aannemers Euronet Infratechniek en Van Gelder Telecom aangepaste openingstijden. Lees verder...

Update 31 maart 2020:
Solcon en Multifiber leveren nu ook diensten via glasvezelnetwerk van Kabelnoord in de gemeente Tytsjerksteradiel. Lees verder

Update 25 juli 2019:
De eerste klanten in het buitengebied van de gemeente Tytsjerksteradiel zijn geactiveerd op glasvezel. Lees verder

Update 3 juli 2019:
Aannemer Van Gelder Telecom is begonnen met het maken van huisaansluitingen bij de eerste woningen in het buitengebied van deze gemeente. Tijdens de afspraak bij de bewoner thuis wordt het huisaansluitpunt in de woning geplaatst en de verbinding tussen de woning en de POP in de buurt gecontroleerd. De monteur van de aannemer controleert dan of er licht op de vezel staat. Dit betekent dat deze eerste huishoudens in het buitengebied van Tytsjerksteradiel (in Eastermar en Sumar) voor het einde van deze maand een actief abonnement hebben voor internet, telefonie en televisie.

Update 1 juli 2019: 
In Tytstjerksteradiel is al het leg- en blaaswerk gereed, de nagekomen aanmeldingen worden nu nog aangelegd. De focus ligt op dit moment op het invoeren en afwerken van de huisaansluitingen en vanaf de eerste week in juli zullen de eerste aansluitingen actief zijn. Na de bouwvakantie worden de aangevraagde diensten zo snel mogelijk geactiveerd. 

Aanmeldpercentage ruimschoots gehaald
Met een percentage van 66% krijgt het buitengebied van de gemeente Tytsjerksteradiel glasvezel! De graafwerkzaamheden zijn bijna afgerond. Binnenkort maakt de aannemer afspraken met bewoners voor het afmonteren van de glasvezelkabel in woningen. Bewoners worden hierover persoonlijk geïnformeerd. 

Heb jij je nog niet aangemeld?
Woon jij in het buitengebied van de gemeente Tytsjerkstradiel en heb je je nog niet aangemeld? Doe de postcodecheck en meld je direct aan voor een abonnement. Houdt rekening met extra kosten van minimaal € 500,00 voor aanpassingen in de planning van de aannemer, omdat de vraagbundelingsperiode is afgerond.

Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste glasvezelnieuws in Tytstjerksteradiel? Schrijf je dan alvast in voor de glasvezelnieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in Tytsjerksteradiel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Koffietafelgesprek

Heb je vragen over de aanleg van glasvezel? Bel op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur 0519-701701 of vul het contactformulier in

Ik heb een vraag
Ik heb een vraag

De voordelen

 • Supersnelle verbinding

  Ideaal voor thuiswerken, studeren en gamen
 • Stabiel en betrouwbaar netwerk

  Minder storingen en constante snelheden
 • Enorme capaciteit per aansluiting

  Voor nu en voor de toekomst
 • Veel gestroomlijnder

  Streamen, skypen, uploaden en downloaden
Niek Geelhoed Directeur Kabelnoord

It giet oan!

Glasvezel is het meest moderne netwerk voor internet, televisie en bellen. Het is duur om een nieuw glasvezelnetwerk aan te leggen in het buitengebied van Friesland. Daarom inventariseerde Kabelnoord in de zomer van 2018 de belangstelling voor glasvezel in Tytsjerksteradiel. Er is voldoende animo, dus de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Tytsjerksteradiel is in volle gang! Ben jij aangemeld voor een glasvezelaansluiting van Kabelnoord? Dan ontvang je post zodra de werkzaamheden bij jou in de buurt (of op jouw adres) van start gaan.

Meld je aan